Att bli gravid med donatorsperma

Vad är sperma?

Spermier ejakuleras från de manliga könsorganen under samlag eller självstimulering (onani) och används i befruktningsprocessen vid födseln i kombination med den kvinnliga ägget (ägget). Det är de manliga reproduktionscellerna och härstammar från ett grekiskt ord som betyder frö – sperma. De sågs först tro det eller inte, så länge sedan som 1677 under ett mikroskop av Antonie van Leeuwenhoek som kallade dem små djur eller animalcules.

Spermacellen innehåller relevant information som kallas kromosomer, som utgör hälften av embryot när befruktning äger rum. Varje spermacell rymmer 23 kromosomer och dessa delar sig i en process som kallas mitos. När spermacellen möter den kvinnliga ägget (producerad av den kvinnliga äggstocken) kombineras och genomgår en annan process som kallas meios. Det betyder att kvinnans ägg och mannens spermier ger 23 kromosomer, totalt 46 kromosomer som behövs för att skapa ett fullständigt embryo.

Spermierna är formade liknande en grodyngel med ett huvud som innehåller informationen i cytoplasman som kallas DNA. Detta ger all information som bidrar till ögonfärg, hårfärg, höjd, kroppsform och många andra olika funktioner som barnet kommer att ärva från informationen (DNA) i den lilla, mikroskopiska cellen. Det är fantastiskt att en så liten cell, som inte ens kan ses av det mänskliga ögat, kan producera en helt annan helt ny person. Även ett ägg är väldigt litet. Vad som är ännu mer fantastiskt är att det bara tar en spermiecell att befrukta äggägget. Då är det viktigt att spermierna har en svans som kallas flagellum. Svansarna på alla spermier rör sig på ett rasande sätt för att komma igenom och upp till ägget för att möjliggöra befruktning. Vissa män har spermier som saknar en svans och detta kallas spermatium, detta betyder naturligtvis att hans spermier inte kan simma särskilt bra och han är ofta infertil, men vissa män har en del spermier som är simmare och andra som saknar en svans och inte är -simmare. Sperma innehåller antingen en X-kromosom eller en Y-kromosom, detta bestämmer embryonets kön, X-kromosomen producerar en kvinna och en Y producerar en man. Sperma ejakuleras från en man i en vätska som kallas sperma. Sperm är alkaliskt pH i naturen och detta innebär att spermierna inte är helt rörliga förrän de når den kvinnliga reproduktionskanalen som har en sur ph.

Varför donera spermier?

Det finns många anledningar till varför en man skulle donera spermier och det finns många anledningar till att en kvinna eller ett par skulle söka en spermadonator. Mycket av tiden beror detta naturligtvis på att mannens spermier är olönsamma, vilket innebär att det inte kan befrukta kvinnans ägg (ägg) och det finns många anledningar till varför detta är fallet.

Först och främst kan mannens sperma vara icke-simmare, vilket innebär att hans sperma helt enkelt saknar svansen som rör sig på ett piskliknande sätt och får den att möta ägget så att befruktningsprocessen kan ske. Om sperman saknar denna svans kommer spermierna helt enkelt inte att simma och därför kan och kommer befruktning inte att ske. Vissa män har några simmare, men det gör befruktning också svårt, eller så är deras spermaceller helt enkelt onormalt formade – detta kan också orsaka infertilitet och de kan fortfarande kräva en spermadonation.

En annan anledning till att medel kan vara infertil beror på en sjukdom. Om en ung pojke får påssjuka (eller vuxen) kan detta påverka testiklarna och kan därför senare när han är vuxen orsaka problem med hans förmåga att vara fertil i framtiden. Andra faktorer som påverkar fertiliteten hos en man är droganvändning (överdriven användning av marijuana och kokain och andra olagliga starka droger), överdriven alkohol, fetma; rökning och till och med underbyxor som är för snäva regelbundet kan orsaka infertilitet. Sexuell promiskuitet och de resulterande sexuellt överförbara sjukdomarna som en man kan stöta på som ett resultat kommer också att påverka hans spermiekvalitet eller testiklar och kan få dig att vara infertil. Naturligtvis kommer testikelcancer att ha en negativ inverkan på spermiekvaliteten och olika förskrivna läkemedel från din läkare kan också ha en negativ inverkan på din fertilitet, men din läkare bör ge dig råd om alla biverkningar av de läkemedel som han ordinerar dig. Även vissa läkemedel som används i kemoterapi kan påverka dina fertilitetsnivåer allvarligt.

För att hjälpa män och par som inte är välsignade att behöva bli gravid naturligt, donerar män spermier för att kvinnans ägg eller ägg ska befruktas för att de ska få ett eget barn. Sperma kan doneras i en spermiebank, befruktningsklinik eller till och med enligt ett privat avtal med den mottagande kvinnan eller paret. Du kommer antagligen att behöva genomgå några medicinska tester men dessa varierar från plats till plats. Om du undersöker de olika kriterierna för de olika platserna och vad du måste göra, hittar du den plats som passar dig.

Hur fungerar det?

När du väl har bestämt dig för spermadonatorn och gjort alla arrangemang, oavsett om det är genom en fertilitetsklinik, spermiebank eller till och med under ett privat arrangemang med en spermadonator som du har hittat dig själv, kanske du undrar hur den faktiska processen för insemination eller befruktning sker faktiskt.

Det finns några olika sätt, men det faktiska förfarandet innebär att man använder ett mycket flexibelt, litet rör för att sätta spermierna i den mottagande kvinnans slidan. Även vissa par som har haft problem med det har naturligtvis haft framgång med att använda denna metod. Ibland kan det av någon anledning förbättra förändringarna av befruktning när spermierna injiceras rakt in i slidan och kanske förbi livmoderhalsen med katetern.

En kvinna eller ett par som har åtagit sig och kommit överens om ett privat arrangemang behöver köpa ett hemgödslingspaket dessa kan också köpas enkelt och till ett rimligt pris. De inkluderar vanligtvis sprutor (för att dra upp spermierna), steriliserade koppar (för att fånga och hålla spermierna kvar) och ägglossningstest, så att kvinnan kan kontrollera när hon är på toppen av sin bördiga period (vanligtvis mitt i henne cykel – 14 dagar efter den första dagen i hennes sista menstruationsperiod), men testerna säkerställer att kvinnan har högsta fertilitetstid. Spermierna samlas upp från spermadonatorn i mottagarens hem i de steriliserade kopparna och dras upp med sprutan och placeras omedelbart i kvinnans vaginala kanal. Sperma kan leva i upp till 48 timmar, så det behöver inte göras omedelbart men de bästa resultaten kommer att uppnås om det görs direkt.

Artificiell insemination (AI) är en process där spermierna placeras i kvinnans vaginala kanal när hon är på sin mest bördiga period (ägglossning). Spermierna kan sedan simma upp i kanalen för att befrukta ägget. Om spermierna befruktar två ägg får du un-identiska tvillingar och naturligtvis, om ägget delar sig, får du identiska tvillingar.

Intrauterin insemination (IUI) är lite mer invasiv eller påträngande ur den mottagande kvinnans synvinkel men kan vara mer framgångsrik när man använder katetern (tunt rör som är flexibelt). och placeras rakt in i livmodern. Spermierna kan användas från hennes partner (när han har fertila spermier men de är bara dåliga simmare) eller en spermadonator. Detta alternativ stöds ganska regelbundet av läkemedlet med superovulation, vilket ytterligare ökar risken för befruktning.

Åker utomlands för att få spermadonation

Du kan befinna dig i en situation där du behöver en spermadonation på grund av ett antal olika skäl, då din partners sperma är otålig. Han kan ha trög sperma eller kanske inte ens kunna producera spermier alls på grund av en olycklig sjukdom eller på grund av biverkningarna av ett förskrivet läkemedel. Oavsett orsaken kan du befinna dig i denna situation men oroa dig inte, det finns möjlighet till en spermiebank, befruktningsklinik, ett privat arrangemang med en spermadonator eller till och med att åka utomlands för din spermadonator.

Spermadonatorer från utlandet kan hittas ganska enkelt men eftersom detta är ett så känsligt beslut vill du få det helt rätt. Du måste undersöka de olika alternativen från utlandet eller till och med resa till det land där spermiedonatorn är bosatt. Oavsett om du väljer en fertilitetsklinik utomlands, spermiebank utomlands, privat donator från någon annanstans eller att spermierna skickas till dig från utlandet. Det finns så många olika alternativ och du måste fatta detta mycket personliga beslut med hänsyn till ett antal olika faktorer naturligt, eftersom detta möjligen kommer att vara ett av de viktigaste besluten som du någonsin kommer att behöva ta i din livstid, du väljer i själva verket fadern till din nya, mycket speciella ankomst till familjen. Det här blir helt fantastiskt när allt är klart och du har din bebis.

Det finns ett antal platser utomlands där du kan få spermier från med kurir eller gå till dig själv för att få en spermadonation, men du måste också titta på lagarna i varje land, eftersom det finns olika regler som varierar kraftigt i varje land – så mycket forskning måste göras naturligt av den anledningen också. Inte bara det, vissa länder tillåter inte spermadonation eller någon form av surrogati alls. Genom att undersöka på internet kommer du dock att ta reda på exakt vilka länder som har spermadonatorer, vad du kan förvänta dig och vilka kriterier och / eller regler och föreskrifter som varje klinik eller spermiebank följer. När du har fått den här informationen kan du bestämma vilken rutt du ska gå. Oavsett om du väljer att faktiskt åka till landet eller låta spermierna kurera till dig i ditt eget land och du gör befruktningsprocessen i ditt hem är det självklart ditt beslut men det finns åtminstone olika alternativ för dig att välja om du är inte välsignad för att kunna bli gravid naturligt.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close