Att uppfostra ett barn utan att vara i ett romantiskt förhållande

Att uppfostra ett barn utan att vara i ett förhållande är ett utmärkt alternativ för dem som vill bli föräldrar, samtidigt som man undviker komplikationerna av att vara romantiskt involverad. Det är mer sannolikt att en medförälders relation är stabil och innebär mindre konflikt. Detta hjälper till att säkerställa barnets välbefinnande och att göra det möjligt för dem att ha en sund relation med var och en av sina föräldrar.

Att arbeta för att göra föräldraskap till en framgång börjar redan innan ditt barn blir befruktat. Det börjar från det ögonblick du letar efter en medförälder. Förutom att ha de viktigaste egenskaperna hos en stor förälder (att vara kärleksfull, ansvarsfull och pålitlig, för att bara nämna några få), måste du och din medförälder vara en bra match, komma överens och kunna kommunicera effektivt.

Leta efter en likasinnad medförälder

Nyckeln till framgångsrik samföräldraskap börjar från början, direkt från det ögonblick du söker efter en person som är villig att vara medförälder med dig. Du måste leta efter en likasinnad person som delar samma önskan att få ett barn, liksom samma värden och mål. Det är viktigt att du tar dig tid att hitta rätt person att uppfostra ett barn med. Du kan leta efter din medförälder med hjälp av CoParents stora databas, samt konsultera våra guider för att hitta användbara tips och råd.

Skriv ett samföräldraavtal

Vissa föräldrar tycker att det är bra att skriva ett samföräldraavtal för att hjälpa dem att uppfostra sitt barn. Detta dokument bör skrivas före befruktningen, eller senast före födseln, för att säkerställa att varje part är överens om de viktigaste besluten och för att undvika framtida meningsskiljaktigheter. Syftet är att beskriva blivande föräldrars avsikter om hur de ska uppfostra sitt barn. Tänk på att ditt barns behov alltid kommer först. Du kan få hjälp av en advokat, en terapeut eller genom att använda en mall på internet.
Ett samföräldraavtal bör innehålla och beskriva:
– Varje föräldrars rättigheter och skyldigheter gentemot barnet;
– Ekonomiska arrangemang;
– Vem de lagliga föräldrarna kommer att vara;
– Vem som tar de viktigaste besluten;
– Delad vårdnadsordning och hur du organiserar semestrar;
– Barnomsorg, utbildning eller religiösa avsikter om ditt barn.
– Hälsa, vaccination.

Kommunicera effektivt med din medförälder

Att inte vara i ett romantiskt förhållande kan tillåta dig att undvika tvister och argument som par eller ex-par kan ha. Att uppfostra ett barn är dock inget tårta och du bör vara beredd. Du måste se till att du och din medförälder kan hantera problem tillsammans och kunna fatta de bästa besluten för ditt barn.
När du söker efter en medförälder online eller inom din bekanta krets, leta efter någon du effektivt kan kommunicera med. Att skriva ett samföräldraavtal kan vara ett bra test för att se om du kan hantera meningsskiljaktigheter och göra kompromisser. Senare, när ditt barn är födt och under hela sin barndom, rekommenderas det att du pratar regelbundet med din förälder om ditt barns skolgång , möten, delad vårdnad eller något annat som är relevant för ditt barns liv och rutin.
Det är viktigt att alltid hålla en öppen dialog och chatta regelbundet, antingen när du hämtar ditt barn eller via telefon och e-post. Om du är vänner och har ett bra förhållande med din medförälder, ordna regelbundna datum eller helgdagar där föräldrar och barn kan träffas och tillbringa kvalitetstid tillsammans.

Enas om det bästa förvaringsarrangemanget

Innan du växlar en vecka med mamma och en vecka med pappa, bör du notera att delning av vårdnadsförhållanden först beror på ditt barns ålder.
Till att börja med rekommenderas det att ett spädbarn stannar kvar hos sin huvudsakliga vårdgivare (vanligtvis deras mamma), och deras pappa tar hand om dem flera gånger i veckan på sin egen plats, ofta bara under dagen. Från 2 till 3 år kan du gradvis introducera övernattningar hos pappa (eller mammas, beroende på vem som är den främsta vårdgivaren). Från 3 till 5 kan du låta ditt barn tillbringa en hel helg med pappa / mamma. Det är först när ditt barn är runt 6 år som du bör överväga att byta hem mer regelbundet.
Vanliga förvaringsarrangemang är:
– En vecka med pappa och sedan en vecka med mamma;
– Måndag-tisdag med mamma, onsdag-torsdag med pappa och alternera de sista tre veckodagarna med mamma och sedan pappa varannan vecka.
Planerna för vårdnaden beror också på ditt barns personlighet och aktiviteter, ditt personliga schema och ditt jobb, såväl som din medförälders. Det är därför viktigt att regelbundet diskutera och uppdatera schemat för att hitta det bästa arrangemanget för alla.

Undvik ett samföräldraavtal för långväga

Att byta hem och alla resor som är förknippade med det kan vara tröttsamt för ditt barn. Långa resor innebär också mindre tid för aktiviteter utanför läroplanen, läxor, läsning eller lek. Därför är det bäst att barnets föräldrar bor i samma område inom rimligt avstånd. Vissa medföräldrar tycker att det är bekvämare att bo tillsammans i samma hus för att uppfostra sitt barn, åtminstone under de tidigare åren av deras liv.

Reglerna bör vara konsekventa i båda hemmen

Barn behöver rutin och konsekvens. Även om det är normalt att ha olika föräldrastilar, bör reglerna vara konsekventa oavsett om ditt barn är hos mamma eller pappa. Att tillämpa samma regler i varje hus är viktigt så att ditt barn växer upp i en strukturerad miljö. Sitt ner tillsammans och besluta vad som är bäst för ditt barn när det gäller sängtid, måltider, deras kost, tid framför TV: n eller spela videospel, samt disciplin och belöningar.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close