Dina frågor om heminsemineringssatser besvarade

Det finns ett antal bra anledningar till att du kanske väljer artificiell befruktning för att bli gravid. Kanske är du ensamstående mamma som använder spermadonator. Eller så har du hittat en pålitlig medförälder och ni är redo att få bollen att rulla. Problem med att bli gravid representerar naturligtvis en annan anledning till att vissa kvinnor väljer att använda insemination. Oavsett anledning till att du har valt att gå den här vägen för befruktning är ett insemineringspaket hemma ett giltigt alternativ. Eftersom du går ensam eller med din partner till hands hemma har du förmodligen många frågor om att få och använda heminsemineringssatser. Innan du börjar och gör det första försöket får du svar på dina frågor.

Vad är artificiell insemination?

Artificiell befruktning låter tekniskt, men det är verkligen väldigt enkelt. Det betyder bara att man sätter in ett spermieprov i livmodern eller i vaginalkanalen på eller nära livmoderhalsen. En intrauterin insemination (IUI) utförs vanligtvis bara på ett läkarkontor, men du kan göra en intracervikal insemination (ICI) hemma ganska enkelt. Ett IUI-förfarande är lite mer involverat och kräver att donatorspermierna tvättas innan de sätts in. Ovaskad sperma som sätts in direkt i livmodern kan orsaka allvarligt smärtsamma kramper. ICI är lättare att utföra och kräver ingen tvättprocess.

Vad letar jag efter i ett insemineringspaket hemma?

Det är inte svårt att hitta en insemineringssats som hjälper dig att utföra en ICI. En snabb internetsökning kommer att visa flera webbplatser som säljer dessa produkter. Leta efter positiva recensioner för att vägleda dig, men överväg också att prova några olika kit. Chansen är stor att du kommer att behöva utföra ICI mer än en gång, och de är mycket billigare än ett läkarbesök för IUI. Det finns två huvudtyper av heminsemineringssatser:

1. Spruta

Med en sprutkit använder du en onödig spruta för att injicera spermierna upp mot livmoderhalsen. Detta kallas ibland också Turkiet baster-metoden.

2. Cervikal keps

Ett livmoderhalslock är som ett membran. Du kan faktiskt använda ett membran eller en livmoderhalslock som är utformad för menstruation eller köpa ett kit som levereras med locket speciellt gjord för ICI. Tanken är att placera spermier i locket och sedan sätta in det och placera det på livmoderhalsen där det kommer att stanna i flera timmar.

När ska jag utföra inseminationen?

När du försöker bli gravid är dina bästa odds när du har ägglossning. Planera att tidsbestämma ditt hem ICI-förfarande under denna period. Du kan använda vilken typ av fertilitetsmonitor som helst för att avgöra när du är mest fertil. Bildskärmar som testar din basaltemperatur, dina hormonnivåer eller dina vaginala sekret kommer att berätta när den bästa tiden är att bli gravid. Du kan också helt enkelt följa din menstruationscykel i en kalender och välja den bästa dagen för fertilitet, men det här är mindre korrekt. Under en 28-dagarscykel inträffar ägglossningen vanligtvis dag 14. I allmänhet är ägglossningen ungefär två veckor efter den första dagen av din menstruation.

Hur använder jag heminsemineringssatser?

Vi rekommenderar att du köper en hemmainsemineringssats som innehåller instruktioner för att hjälpa dig att utföra inseminationen. Det första steget är att samla sperma, vare sig färsk eller fryst, beroende på dina preferenser och om du har valt en anonym eller känd spermiedonator. Om du har fått ett fruset prov från en spermiebank måste du tina det innan du använder det. Låt den stå i rumstemperatur i 30 minuter. Se sedan till att dina händer rengörs perfekt och att alla nödvändiga föremål steriliseras.

För kalkonbastermetoden, sätt in sprutans spets i spermiprovet och dra tillbaka kolven för att fylla den. Sprutan ska vara ren och torr. Vatten kan döda spermierna. Lägg dig med upphöjda höfter. Sätt i sprutan och rikta den upp mot livmoderhalsen. Tryck in sprutan och ta bort den. Fortsätt ligga med höften höftade i en halvtimme.

Om du använder ett livmoderhalslock, fyll det med spermieprov med en onödig spruta. Pressa försiktigt ihop locket med kupans botten hängande nedåt så att spermierna förblir inuti den. För in den i slidan och använd fingret för att skjuta in det så långt det går. Låt det stå i flera timmar, eller enligt instruktionsbladet. Lämna den aldrig i mer än 12 timmar.

Att bli gravid är inte alltid så okomplicerat som du kanske hoppas, men om du kämpar för att bli gravid på det naturliga sättet eller om du har alternativa planer för att starta en familj, kan en inseminationskit hemma få dig dit. Följ instruktionerna, använd satsen när du är mest fertil, använd kvalitetsspermier, och du ska ha framgång på bara några försök.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close