Fördelar och nackdelar med att använda en icke-anonym spermadonator

Om du vill ha ett barn och din partner har ett lågt antal spermier, du är en ensam kvinna eller ett par i ett lesbiskt förhållande, behöver du en spermadonator.
Spermadonatorer finns online eller via någon du känner personligen. Du kan också använda spermier som donerats till kliniker av en donator som inte är känd för dig.
Om du bestämmer dig för att du vill använda en donator som du känner till kommer det att finnas fördelar och nackdelar som du måste tänka på innan du fattar ditt beslut.

Fördelar

Först och främst vet du vem de är. Du kanske har känt dem länge, eller de kan till och med vara en familjemedlem. Det kan vara någon du arbetar med, en medlem i din klubb, en gammal vän eller en släkting. De kan ha erbjudit sig att bli en donator medvetna om att du har svårt att bli gravid, eller så kanske du har varit tvungen att fråga dem och de har gått med på det.
Du kommer förmodligen att veta en hel del om den här personen, förutom de uppenbara sakerna som hår och ögonfärg, vet du om de är atletiska, håller ner ett bra jobb eller har ett lugnt temperament och ett gott sinne för humor.

Du vet om de är friska, om de röker eller dricker och vilken typ av livsstil de har. Det blir lättare att ställa frågor om deras medicinska historia och deras tidigare relationer. Dessutom verkar själva proceduren inte så skrämmande om den utförs med en donator du känner och litar på.

Att använda en känd donator är också bra, om de är trevliga att vara en del av ditt barns liv, om det är vad du vill. Det betyder att barnet kommer att känna sin biologiska pappa och de kommer att ha en manlig figur att se upp till.

Du sparar dig själv de pengar det skulle ha kostat att använda en klinik och du kan börja omedelbart om du vill pröva en familj. På en klinik måste du gå igenom en formulärfyllningsprocess och en intervju med din egen läkare och en på kliniken innan du kan börja. En känd donator kommer antagligen att donera spermier gratis.

Nackdelar

Du kanske inte får sanningsenliga svar på dina frågor om en känd donators livsstil. De kanske inte vill att du ska veta att de har många sexpartners och det betyder att de kan ha riskerat att få en sexuellt överförbar sjukdom som de inte vet att de har, såsom klamydia, gonorré och hepatit B, som visar ibland inga symtom på flera veckor eller månader.

Om du vill testa en känd donatorsperma kommer det att kosta pengar och ta tid (spermier är frusna och karantänerade i sex månader). Till skillnad från frysta spermier i en spermiebank, som redan har gjort nödvändiga tester och är redo att användas omedelbart.

Du kan bestämma att du inte vill att din kända donator ska ha något att göra med ditt barn. Om din kända donator håller med om att det är bra, men saker och ting förändras med tiden och du kanske befinner dig i en besvärlig situation där donatorn insisterar på att vara inblandad.

Om du väljer en känd spermiedonator eller en klinik är det bara du som kan välja. Titta på fördelar och nackdelar och tänk på dina egna förhållanden innan du fattar beslutet.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close