Hälsosamma spermier – alkohol + kött = mer spermier

Fertilitet kan påverkas av många faktorer, men många män kommer att vara glada över att höra att dricka och ha en biff faktiskt kan förbättra deras förmåga att få en kvinna gravid. Vid det 70: e årliga mötet i American Society for Reproductive Medicine rapporterade forskare om vad män behöver göra och inte göra för att få spermierna att röra sig riktigt. Så, hälsosam sperma = Alkohol + kött?

Alkohol är inne, kaffe är ute

Baserat på forskning som tog undersökningsdata från flera hundra män som söker fertilitetsbehandling är måttligt drickande bra för fertilitet, men koffein inte. Medelåldern för männen i studien var 35 år och de frågades om alla typer av livsstilsvanor samt deras sexuella hälsa. Cirka tre fjärdedelar av männen var vanliga drinkare, och dessa män rapporterade bättre sexuell funktion. Männen som aldrig drack var mer benägna att rapportera problem med sexuell dysfunktion.

En annan liknande studie frågade män som var inblandade i IVF-behandlingar om deras dricksvanor, inklusive koffeinhaltiga drycker. Forskarna jämförde dessa svar med framgång eller brist på framgång i IVF-behandlingarna. Männen med den högsta konsumtionen av koffein var bara hälften så benägna att de män med den lägsta konsumtionen hade en framgångsrik IVF-graviditet. Koffein kan få mannen att gå på morgonen, men det är uppenbarligen inte bra för hans spermier.

Sperm Alkoholkött … Gå framåt och ha en biff

En annan studie som rapporterades om vid mötet undersökte kostens roll i en mans fertilitet och fann att köttätare är mer bördiga än vegetarianer. Forskarna genomförde spermianalyser på över 400 icke-vegetarianer, 26 vegetarianer och fyra veganer. Koncentrationen av spermier i proverna från de vegetariska och veganska männen var signifikant lägre än hos männen som åt kött regelbundet. Spermas rörlighet eller förmåga att simma var också mycket bättre för köttätarna. Det är dock viktigt att notera att grönsaksätarna fortfarande föll i det bördiga området. Deras spermier var bara inte av samma kvalitet.

Vad gör annars för stark, många spermier?

Starkare spermier, alkohol + kött … Den senaste forskningen som rapporterats om fertilitet hos män kan vara goda nyheter för många. Många män kommer gärna att höra att äta kött och dricka är bra för deras spermier. Naturligtvis kan det vara svårt för vissa att ge upp koffein. De bättre nyheterna är att det finns många livsstilsfaktorer som påverkar manlig fertilitet, och om det är för svårt att ge upp koffein finns det andra förändringar som kan kompensera för det.

Fetma påverkar antalet spermier negativt, så män som vill förbättra fertiliteten bör hantera sin vikt. En hälsosam kost och mycket motion kan hjälpa till med detta och kan också bidra till förbättrad fertilitet. Stress är också dåligt för fertiliteten, eftersom det kan försämra sexuell funktion och röra med de hormoner som behövs för att producera spermier. Rökning är dåligt för spermier också, för att inte tala om den allmänna hälsan, så det bör undvikas. Rökare som vill bli gravida behöver sluta. Att ha på sig täta underkläder och sitta hela dagen är spermdödare eftersom de höjer temperaturen där nere. Män ska vara lösare underkläder och byxor och stå upp från skrivbordet för täta pauser och låta luft cirkulera.

Mänsklig fertilitet är en komplicerad sak och för alla de män som vill bli gravida finns det många faktorer att tänka på. Ta hänsyn till allt om du kämpar med fertilitet, men se också din läkare. En hälsovårdspersonal kan vara ditt viktigaste verktyg för att bli gravid.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close