Hur fungerar ett faderskapstest?

Ett faderskapstest berättar vem som är din babys far. Att fastställa ditt barns faderskap är viktigt av flera anledningar.

 • För att se till att far och barn har ett band och lär känna varandra. Bara för att du och fadern inte är tillsammans betyder inte att ditt ex vill ha något att göra med barnet. Tvärtom kan han se fram emot att bli en aktiv medförälder.
 • Du kan behöva veta vem ditt barns far är för att kräva barnbidrag eller samla in andra förmåner som tillkommer dig som ensamstående mor.
 • Det är alltid bra att känna till din familjs medicinska historia och om du känner till barnets fars historia, kommer det att vara till hjälp i framtiden.
 • Faderskapstest

  De flesta stater i Amerika insisterar på att veta vem namnet på barnets faders far på sjukhuset. Du får ett formulär att fylla i och detta är ett juridiskt dokument. När formuläret har fyllts i får du och barnets far en tidsfrist för att du ska kunna ansöka om faderskapstest. Om testerna inte genomförs kommer personen med hans namn på formuläret för bekräftelse av faderskap att behandlas som fadern, även om han inte är och kommer att vara ansvarig för barnbidrag.

  Det finns flera olika tester som kan utföras för att bevisa faderskap medan du är gravid och de är följande:

  Fostervattensprov

  Detta är ett test som normalt tas för att ta reda på om en baby har downs syndrom eller inte. Testet kan utföras under 14: e till 20: e graviditetsveckan. Det utförs genom att föra in en lång nål i buken och i livmodern för att dra ut fostervätska för testning. Det är viktigt att vila i 24 timmar efter ingreppet eftersom det medför en liten risk för missfall. Om du vill använda den här metoden för faderskapstestning måste du ha tillstånd från din läkare.

  Non Evasive Prenatal Faderskap (NIPP)

  Detta är ett enkelt blodprov som kan utföras efter 8: e graviditetsveckan. Det är 99,9% exakt. Allt som krävs är ett blodprov från dig och ett från barnets far. Båda proverna kommer sedan att analyseras. Det är ett exakt och bekvämt sätt att ta reda på faderskap, så länge fadern går med på att ta blodprovet.

  Chorionic Villus Sampling (CVS)

  Chorionic Villi är de små bitarna av vävnad som är fästa vid livmoderns vägg. Din bebis och den kroniska villi kommer från samma ägg, så de kommer att ha samma genetiska markörer.

  Testet görs genom att placera en tunn nål i slidan och upp i livmoderhalsen med hjälp av ultraljud. Den kroniska villi kommer sedan att skrapas från livmoderväggen och användas för testning. Detta kan göras mellan den 10: e och den 14: e graviditetsveckan och det kommer att kräva tillstånd från din läkare.

  Efter graviditet kan testet göras genom att ta blod eller göra en kindpinne från ditt barn eller genom navelsträngssamling vid födseln.

  DNA-laboratorier som gör dina faderskapstester håller dem konfidentiella. Kostnaderna för ett test varierar från 400 dollar till 2000 dollar. Det är dyrare att ta testet medan du är gravid på grund av avgifter för läkare och sjukhus.

  Om du tror att du behöver testresultaten för att använda i domstol, se till att du använder ett testcenter som godkänts av domstolen. Ta en titt på webbplatsen för DNA Diagnostic Center.

  Trackback från communities:

  [php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close