Hur man använder ett ägglossningstest

Om du försöker bli gravid är det bra att veta när du har ägglossning, så att du kan räkna ut den bästa tiden för att ha sex och få spermierna att utöva sin magi.

Ägglossning

Varje månad frigörs ett antal ägg från din äggstock och ett av dessa ägg sätter sig normalt i äggledaren för att vänta på insemination. Det stannar dock inte länge där, bara upp till cirka 24 timmar om det inte befruktas.

Men om det finns spermier i äggledaren (spermier kan leva upp till 7 dagar efter att det kommer in i din vagina), har du en god chans att bli gravid. Men som du kan se finns det bara några dagar varje månad när denna möjlighet uppstår. Den bästa tiden att ha sex är två dagar innan du har ägglossning och medan du har ägglossning. Det är därför det är viktigt att veta när du har ägglossning.

Hur man går reda på när man har ägglossning

Det finns ett antal olika sätt att hitta när du har ägglossning. Du kan använda kalendermetoden, men du måste ha regelbundna cykler för att använda detta effektivt. Du kan ta din basala kroppstemperatur med en speciell termometer och planera dina resultat på ett diagram. Detta kräver ansträngning. Eller så kan du notera förändringarna i ditt livmoderhalsslem, vilket du kanske inte tycker är lätt att göra. Alla dessa metoder är användbara, men de kan vara tidskrävande och inte särskilt användbara om perioder inte är vanliga.

Ett ägglossningsförutsägarsats (OPK) är en exakt metod för att förutsäga när ägglossningen sker, så att du kan se till att din partner är hemma eller att din spermadonator är redo.

Salivtest

En saliv Ferning Kit, mäter saltet i dina salivkörtlar. Det ger dig obegränsade tester, så det ger bra valuta för pengarna. Det är ett mini-mikroskop och du använder det genom att placera en droppe av din saliv på linsen och sedan låta den torka. Inom 5 minuter kommer du att kunna titta igenom mikroskopet och se bilden av din saliv. Om det bildar ett kristallliknande mönster betyder det att du håller på att göra det eller att du redan har ägglossning. Det är bäst att använda satsen först på morgonen, innan du har haft något att äta eller dricka, eller om du har rengjort tänderna.

Urintest

Urintester kommer att leta efter det luteiniserande hormonet (LH) som ökar i urinen en eller två dagar före ägglossningen. Du använder satsen genom att samla din urin i en kruka och doppa en av pinnarna som medföljer satsen, i urinen upp till den nivå som anges i instruktionerna. Gör det inte först på morgonen, det är bäst att göra det sent på morgonen eller på eftermiddagen. Se till att du inte har haft mycket att dricka två timmar innan testet, för annars kan din urin spädas genom intag av vätska.

När du har placerat pinnen inuti potten och den är våt tar du den ur potten och lägger den på en torr, plan yta. Resultaten bör ta ungefär 10 minuter innan de färgade banden kommer att meddela dig om dina LH-nivåer höjs eller inte.

Regelbunden sex är uppenbarligen nyckeln, men ett ägglossningssats är en lättanvänd metod, särskilt om dina perioder är oregelbundna. Du kan köpa dem från ditt apotek, online på platser som Amazon eller på din lokala Walmart. De är användbara att använda om du inte kan ha sex regelbundet eftersom din partner arbetar skift eller hemifrån, eller om du är ensamstående mamma som vill använda en spermadonator.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close