Hur ofta kan en spermadonator donera?

Och innebär regelbunden donation några risker?

Många män ser spermadonation som sitt drömjobb. Några minuter i ett rum för att ge ett prov, inte mycket i vägen för ansträngning; och ett enkelt sätt att tjäna lite extra ölpengar på sidan. Det verkar som en vinn-vinn-situation. Men det kan finnas några fler fångster än du kanske tror. För det första är det svårt att bli accepterad som spermadonator. De flesta kliniker genomgår ett noggrant test- och screeningprogram med endast ett fåtal som klarar det. Då kan du möta ett hektiskt donationsschema, med efterfrågade spermiedonator ombedd att donera två till tre gånger i veckan. Vi tittade på hur mycket ‘donation’ en vanlig spermadonator kan bli ombedd att göra och vilken inverkan en upptagen donation kan ha på resten av sitt liv.

Hur ser ett vanligt donationsschema ut?

Det beror på var du är i världen och lagarna som reglerar spermadonation. Men i USA är det inte ovanligt två gånger i veckan med spermiedonatorer som ofta ombeds att göra ett åtagande i 6 månader eller ett år. Donationer behöver vanligtvis göras under kontorstid och spermiedonatorer kan tjäna upp till $ 1000 per månad efter att deras spermier har klarat vissa tester. Processen varierar runt om i världen, men när du väl är antagen till ett program är det en till tre gånger i veckan i ungefär ett år. De flesta kliniker och vissa länder begränsar hur många barn en enskild spermadonator kan få, så det är osannolikt att det blir en permanent position.

Finns det några hälsorisker med att donera?

Nej. Att donera spermier är helt säkert och orsakar inga kända hälsoproblem.

Vilka andra problem kan uppstå genom att vara spermadonator?

Sexuell utbrändhet

De flesta kliniker ber att spermiedonatorer avstår från samlag eller onani i cirka 48 timmar innan de tillhandahåller ett prov. Om du donerar två gånger i veckan kan detta snabbt utplåna ditt romantiska liv, vilket ger dig lite eller ingen tid att njuta av sex med en partner eller på dina egna villkor. För många spermiedonatorer som är gifta eller i ett seriöst förhållande kan detta orsaka problem.

Emotionell påverkan

Att vara spermadonator öppnar dig för att skapa nytt liv, vilket är ganska fantastiskt. Du ger en underbar gåva till par och ensamstående som av olika skäl inte kan få sina egna barn. Tillåter dem att starta en familj. Och även om det för många män är otroligt tillfredsställande kan det också ha en negativ känslomässig inverkan. Att veta att du potentiellt har flera barn ute i världen som du kanske aldrig kommer att träffa, kan ha en stark psykologisk effekt och detta måste vara något du är beredd på innan du registrerar dig.

Familjefrågor

Om du redan har barn eller har ett engagerat förhållande måste din partner vara med ombord så att du också blir spermadonator. Det här är en fråga som snabbt kan dela upp par så det är bäst att vara öppen och på förhand om dina avsikter innan du ens fyller i ett ansökningsformulär. Även ensamstående spermiedonatorer bör överväga hur möjligheten att de redan har födda biologiska barn kan påverka framtida relationer.

Ska jag bli spermadonator?

Det kan finnas några nackdelar med att bli spermadonator men i slutändan gör du något fantastiskt för hela samhället. Och det finns tusentals familjer där ute som skulle vara otroligt tacksamma för din generositet. Men spermadonation är inte för alla. Och om tanken på att anmäla sig till en spermiedonator på en klinik eller spermiebank känns för intensiv kan du kanske överväga privat spermadonation. Med en säker webbplats som coparents.com kan du nå potentiella föräldrar som inte kan vänta med att utvidga sina familjer. Kan du hjälpa dem att ge dem den gåva de har letat efter?

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close