Hur spermabanker fungerar

Här på CoParents.com förstår vi att barn ofta kostar dem som inte kan bli gravid naturligt. Infertilitetsbehandlingar och procedurer kan ofta hjälpa till att utveckla normal graviditet när endera eller båda parter inte kan bli gravid naturligt, men inför manlig infertilitet är den bästa lösningen ofta gratis spermadonationer.

Insamling och lagring av humana spermaceller är en komplicerad process, och det är därför spermabanker finns för att underlätta denna process. Sperma som lagras i en godkänd spermabank kan användas när som helst i framtiden för att hjälpa en kvinna att bli gravid när hon inte kan göra det med den manliga partnerns spermier. Spermibanker accepterar donationer från friska individer som har gjort komplicerad forskning om deras familjemedicinska historia samt fertilitetsnivåer och personers hälsa. Denna information är ett krav för spermiebanker för att undvika att överföra genetiska sjukdomar till barnet som är födt från donatorns spermier.

Ett alternativ till att använda en spermiebank

Om du inte vill använda en spermiebank för att hitta din donatorsperma, möjligen på grund av kostnad eller bekvämlighet, finns det andra alternativ du kan överväga. Du kan överväga att använda en känd spermiedonator; detta är någon som är känd för dig som är villig att donera hans spermier för att du och din partner ska få ett barn. Det här kan vara en vän eller släkting till den manliga partnern, men om du inte vill ha en personlig relation med din spermiedonator kan du enkelt hitta en donator någon annanstans.

Använd coparents.com för att hitta spermadonatorer

Coparents.com är det bästa valet för att hitta gratis spermadonatorer utan spermiebank. Webbplatsen fungerar på samma sätt som många andra sociala nätverkssajter genom att den ger dig och din donator grundläggande information om varandra och låter dig chatta både i ett offentligt forum och sedan i en privat miljö för att lära känna varandra. Det perfekta verktyget för att hitta rätt spermiedonator för dig, coparents.com är ett fantastiskt verktyg som blivande föräldrar kan använda för att kommunicera med livskraftiga spermadonatorer, lära sig mer om deras vanor och levnadsstil samt hälsodetaljer och annat viktig information. Utan besväret med att behöva hjälp från tredje part kan blivande föräldrar helt enkelt skapa en användarprofil och börja utforska alternativ redan från början, och innan du vet ordet av det kommer du gärna bli förtjust i en konversation med den perfekta spermiedonatorn för dig.

Vanliga frågor om spermiebankalternativ

Hur blir jag gravid utan en spermiebank?

Det finns många alternativ för dig att bli gravid utan att använda en spermiebank. När du väl har hittat din spermiedonator är metoderna du använder för att bli gravid helt upp till båda parter. Du kan välja antingen Artificiell Insemination (AI) eller Natural Insemination (NI), AI kan utföras hemma eller på en klinik, eller det innebär insemination med en pipett eller annat instrument som en kalkonbaster. NI involverar att den blivande mamman har fullt samlag med spermiedonatorn, och medan vissa tror att det är det alternativ som ger de bästa chanserna, kan det också vara det mest obekväma för båda parter. Detta är något som bör bestämmas mellan alla parter innan du godkänner något annat.

Vilka är de juridiska konsekvenserna av att använda ett spermabankalternativ?

När du samtycker till att använda en spermadonator måste du också komma överens om i vilken utsträckning spermadonatorn kommer att vara inblandad i barnet. Båda parterna bör komma överens om detta, så om din donator vill vara medförälder och du och din partner inte vill dela föräldraskap, har du inte hittat en bra match. Din spermadonator bör också underteckna pappersarbete som följer ditt avtal, så han bör förväntas avstå från lagliga rättigheter om han inte kommer att vara inblandad i barnets uppväxt. Beroende på hur du blir gravid kan detta behöva göras efter att barnet är födt, eftersom i många länder den biologiska fadern automatiskt namnges på födelsebeviset, särskilt om barnet är tänkt med NI. När du väl har kommit överens om att spermiedonatorn kommer att avstå från sina rättigheter, kan den blivande fadern dock nämnas på födelsebeviset.

Är det säkert att använda ett spermibankalternativ?

Så länge du ställer de rätt frågorna finns det inget mindre säkert med att hitta din spermiedonator på spermbank.se än att det finns spermier i en spermiebank. Oavsett om du använder AI eller NI eller blir gravid ska spermiedonatorn genomföra en fullständig medicinsk screening, inklusive för STI och ett fertilitetstest innan du börjar processen. Du har också rätt att be om bevis på dessa tester, eftersom om donatorn har några sjukdomar, särskilt sexuellt överförbara; det är din hälsa på linjen såväl som ditt barns.

Vad behöver jag veta från spermadonatorn?

Bortsett från medicinsk information och fertilitetsinformation är andra frågor som du ställer din spermiedonator mest upp till dig.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close
Exit mobile version