Inred barnrummet – Både praktiskt och stilrent

Inred barnrummet – Både praktiskt och stilrent

När den nyfödda familjemedlemmen väl har anlänt tar det inte lång tid innan ni märker hur viktigt ett väl planerat barnrum är. För att kunna lyckas extra bra finns det många saker att tänka på, allt från rent praktiska ting till hur det ser ut. I slutändan är det en bra balans mellan de två aspekterna som avgör om det är ett lyckat rum för barnen.

De rätta verktygen för en bra plan

För att få en bra start på ert nya äventyr som föräldrar och barnets nya liv är förberedelser redan under graviditeten en viktig del. Ibland kan det kännas skönt och välbehövligt att göra en mindre renovering av rummet, vilket kan kräva allt från färg och pensel till cirkelsåg och brädor. Med andra ord är det ni själva som sätter nivån på ert arbete. Det första ni bör göra är att sätta er ner för att planera, både när det gäller vilka möbler ni eventuellt behöver köpa men också färger. 

Förutom att välja ett lämpligt rum är detta det första ni bör göra innan ni börjar shoppa loss på leksaker och kläder. Det ni ska tänka lite extra på när ni väljer möbler är framförallt säkerhet och komfort för barnet. Därefter kan ni börja fundera på färger som ni tycker passar, gärna så färgglatt som möjligt för att få en glädjefylld känsla i rummet. 

Leksaker och kläder till barnens rum

När de mest väsentliga delarna är klara kommer det som många tycker är roligast. Nämligen att välja ut de första leksakerna och kläderna. Hur tänker man då där? Ja det är helt upp till eget tycke och smak. Det viktigaste är att ni är förberedda och har kläder när det börjar närma sig. 

Efter att de nya sakerna är köpta saknas bara någonstans att förvara dem, en detalj som allt som oftast glöms bort. Med en välplanerad och effektiv förvaring får barnet ett mer lättstädat rum, vilket gör det ännu mer trivsamt. Satsa på mindre lådor och korgar som ni märker upp med etiketter. På så vis gör ni det lättare att plocka undan och hitta saker. 

I slutändan handlar inredandet av ett barnrum om att ni ska kunna använda det på ett så praktiskt sätt som möjligt men något som är ack så viktigt är givetvis hur det ser ut och känns. Med tiden kommer saker och ting att behöva förändras, vilket såklart är helt naturligt när barn växer upp. Allt från att möbler blir större till att leksaker byts ut mot elektronik och smarta prylar. 

Kommentarer är stängda.