Kommer ägget eller spermadonatorbebis att kännas som mitt?

Att använda äggdonation är vanligtvis det sista alternativet för par eller singlar som vill bli gravida, efter månader eller år av misslyckade försök via fertilitetsbehandlingar som IVF. När det gäller spermadonation, medan lesbiska par är det vanligaste valet att använda en spermadonator för att bli gravid, kan raka par också välja detta tillvägagångssätt på grund av den manliga partnerns fertilitetsproblem.

Att lära sig att de inte kommer att kunna dela DNA med sitt barn är en enorm chock för många, och särskilt bland kvinnor, vilket visas av det stora antalet bloggar relaterade till att ha en bebis via äggdonation. Att inte förmedla sin genetiska information till sitt barn är ett begrepp som stör dem. Några av de vanligaste frågorna är: ”Om vi ​​inte är genetiskt kopplade, kommer barnet att känna sig som mitt? Vad händer om jag aldrig knyter kontakt med min bebis? Vad kommer folk att säga? Kommer mitt barn att se ut som jag? Hur mycket kommer de att se ut som deras donator? ”.

Trots dessa farhågor är det viktigt att komma ihåg att oavsett din situation och dina potentiella tvivel om processen kommer du äntligen att kunna uppfylla din dröm om att bli förälder tack vare spermadonation eller äggdonation.

Kommer jag att binda mig till mitt donatorbarn?

Om du är kvinna börjar banden med ditt barn under graviditeten. Att veta att barnet lever och utvecklas i din kropp, hör sitt hjärtslag, pumpar ditt blod, sparkar din mage och svarar på din beröring, är allt som gör att du kan skapa ett band med ditt barn och känna att han eller hon verkligen är din. Det är sant att du inte delar samma gener, men att använda donerade ägg kommer inte att förändra din kärlek till ditt barn.

Om du är en man som har använt donerade spermier för att bli gravid, eftersom du inte får bära barnet, kan bindning verka svårare än för en gravid kvinna. Att följa och stödja din partners graviditet, följa henne till prenatala möten och röra vid magen kan dock hjälpa dig att känna dig ansluten till ditt barn. För många pappor uppstår bindningen vid deras barns födelse, när de håller sin lilla i armarna för första gången, oavsett om de har blivit tänkta med donatorsperma eller inte. För andra kan det ta lite mer tid. Men oroa dig inte, vårda ditt barn, krama och leka med dem kommer alla att hjälpa dig att skapa ett starkt band.

Kommer barnet att känna sig som en främling om jag får ett ägg eller en spermadonator?

Att vara mamma eller pappa handlar om kärlek och vård, inte om DNA. Även om många människor som använder donation innan befruktningen eller under graviditeten kämpar med tanken på att inte vara genetiskt släkt med sitt barn, när de äntligen blir föräldrar kommer de allra flesta att säga att det sätt som deras barn blev tänkt spelar ingen roll längre. Detta är 100% deras barn och de älskar dem villkorslöst.

Ditt barn skulle inte existera utan dig

Det är du och din partner (om du har en) som bestämde dig för att få barnet. Du deltog i alla medicinska möten, genomgick fertilitetsbehandlingar, gick igenom graviditeten, bar barnet eller stödde din gravida partner. Du är också den som kommer att mata ditt barn, byta blöjor, lugna dem, bada dem och göra allt du kan för att göra dem glada och säkra. Du är ursprunget till ditt barns existens. De skulle inte vara där utan dig.

Vad gör en mamma eller en pappa?

Spermiedonatorns nivå av engagemang i ditt barns liv beror på dina val. Du kan välja en donator som också kommer att vara din medförälder. Du kan komma överens om att de kommer att ha en relation med ditt barn. Du kan också välja en anonym donator som inte har något att göra med ditt barns uppväxt. Om du väljer en känd donator kan du också komma överens om att de inte kommer att vara inblandade i ditt barns liv.

Om du väljer ett av de två sistnämnda alternativen kommer din äggdonator eller spermadonator inte att ha någon inblandning i ditt barns uppväxt. De är villiga att donera sin sperma eller ägg för att hjälpa dem som inte kan få ett barn ensamt men inte har någon önskan att hjälpa till att uppfostra barnet efteråt.

Du är mamma eller far till ditt barn, och din donator inte. Biologi är inte det som gör en mor eller en far. En förälder är den person som guidar dig, som hjälper dig att komma tillbaka på fötterna när du faller, som följer med dig på resan till att bli en fantastisk vuxen och som älskar dig oavsett vad.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close