Naturlig eller artificiell insemination?

Först och främst vad är skillnaden mellan de två. Naturlig insemination uppstår genom att ha sex, medan artificiell insemination sätter in spermier inuti livmoderhalsen, antingen hemma eller på en klinik.

Om du vill bli gravid med spermier från spermiedonator måste du tänka på fördelarna och nackdelarna med varje metod.

Naturlig insemination blir ett populärt val för de kvinnor som inte har råd med klinikavgifter, eller som vill ha ett barn som skapats i en mer naturlig miljö, med en man de vet något om.

Spermiedonatorerna kommer vanligtvis från webbplatser, såvida du inte väljer att fråga någon du redan känner.

AI i en klinik

Skillnaden mellan att ha behandlingen på en klinik är att alla manliga donatorer har testats grundligt för genetiska tillstånd, sjukdomar som kan påverka en ny bebis och sexuellt överförbara sjukdomar.

Spermkvalitet och rörelse

Kliniken kommer att titta på dina spermier för att se till att det är hälsosamt och att din spermierörlighet (hastigheten den rör sig) är bra.

Infektionssjukdomar

Du kan inte donera till en klinik om du har hiv eller hepatit, eftersom båda dessa sjukdomar kan överföras till det ofödda barnet. Du kommer också att testas för cystisk fibros och andra sjukdomar som Ty Sachs sjukdom, beroende på var du kommer ifrån.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Kliniken tar inte spermier från en spermiedonator som har sexuellt överförbara sjukdomar som syfilis, gonorré eller klamydia.

Kostnader

Kliniker kostar dock pengar. Enligt Advanced Fertility Center i Chicago kan du förvänta dig att betala mellan 11 000 och 12 000 dollar för behandling. Detta inkluderar utredning och diagnos, läkemedelsbehandling, AI-proceduren och sjukhusvistelse vid behov.

AI hemma

Att köpa frusen sperma och använda den för att befrukta sig själv är ett billigare alternativ än att gå igenom en klinik. Den danska gruppen Cryos skickar frysta spermier till platser över hela världen.

Naturlig insemination

Naturlig inseminering innebär att du har sex med mannen du använder som spermadonator. Du kan hitta män som är villiga att bli spermadonatorer på internet, men det är bättre om du först kan lära känna dem. Framgångsgraden sägs vara högre än att använda artificiell insemination, vilket är en anledning till att det blir mer och mer populärt.

Testning

Spermiedonatorn bör vara villig att testas för sexuellt överförbara sjukdomar och spermiekvalitet och ju fler tester du har, desto säkrare blir du att du skapar ett friskt barn. Dessa tester kan göras på vilken privat fertilitetsklinik som helst, men de kommer att kosta pengar.

Positioner

Medan man har sex för att bli gravid är den bästa positionen missionärspositionen eller doggy style eftersom penis kan tränga längre upp mot livmoderhalsen. Efter sex vistelse där du befinner dig med benen på en kudde eller en kudde i ungefär en halvtimme. Många kvinnor säger att detta hjälper spermierna på vägen.

Sköt om dig

Men till skillnad från en klinik finns det risk, så håll dig säker när du ska vara ensam med en spermiedonator. Berätta för någon nära dig var du ska vara och se till att spermiedonatorn vet att någon annan är medveten om var du befinner dig.

Du bör gå efter den metod som passar dig bäst Koppla av och förhoppningsvis blir resultatet en efterlängtad baby.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close