Naturlig insemination och fördelarna med det

Naturlig inseminering innebär att en man och en kvinna har samlag för att starta en familj, snarare än genom artificiell insemination som använder frysta spermier eller embryon.

Låt oss förklara artificiell insemination först…

Tyvärr upplever vissa par svårigheter att bli gravid och ibland beror det på att hanen har lågt spermier eller är helt infertil eller det kan bero på att han har en genetisk sjukdom som han inte vill överföra till sina barn. Lesbiska par och ensamstående kvinnor kommer också att behöva använda en insemineringsmetod för att få ett barn.

En populär metod som används av kvinnor för att bli barn är genom spermadonation som utförs på en fertilitetsklinik. Den medicinska personalen på kliniken fryser en spermadonation efter att den har undersökts för ärftliga och genetiska störningar och allvarliga sjukdomar.

När en heminsemination ska utföras tinas spermierna och tvättas sedan för att eliminera eventuella dåliga eller långsamma rörelser. så att det som finns kvar är av högsta kvalitet. Det läggs sedan in i kvinnans livmoder med hjälp av en kateter. Förfarandet är praktiskt taget smärtfritt och tar vanligtvis inte mer än 10 minuter.
Det finns dock vissa nackdelar med att använda artificiell insemination. Även om spermierna testas för hiv och andra sjukdomar får en mottagare normalt endast information om donatorns hår- och ögonfärg, höjd och vikt.

Det finns ingen information om sjukdomshistoria och inte alla genetiska sjukdomar omfattas av screeningmetoden, vilket kan påverka ditt barns hälsa i framtiden. Karaktärsdrag kommer också att vara ett mysterium, så det är väldigt lite som en kvinna vet om personen från vilken spermierna härstammar.

Det sägs också att tinade spermier inte fungerar lika bra som färska spermier och därför kan mer än en procedur vara nödvändig för att säkerställa graviditet.
Om du inte vill riskera att använda frysta spermier, eller om du inte gillar tanken på att bli barn i atmosfären på en fertilitetsklinik med en okänd donator, är naturlig insemination genom samlag ett bra alternativ.

Bör spermiedonatorn och jag göra några tester före naturlig insemination och vad ska de vara?

Ju fler tester du har, desto bättre skyddas du, din spermiedonator och ditt framtida barn. Spermaanalys bör vara det första testet att tänka på för att säkerställa att donatorspermierna är friska och bördiga.

Du bör båda ta ett blodprov för att ta reda på dina blodtyper. En person som är Rh-negativ och blir gravid med en person som är Rh-positiv kan betyda att ditt barn kan ha hälsoproblem. Det finns en injektion du kan få, kallad anti D-immunglobulin som skyddar ditt barn om så är fallet med dig och din spermiedonator.

Test för hiv, gonorré, klamydia, syfilis, hepatit B och C kommer naturligtvis att skydda dig och alla barn du blir gravida mot dessa sjukdomar.

Kan jag använda någon sexuell ställning om jag vill bli gravid genom naturlig insemination?

Även om någon sexuell ställning i verkligheten kan leda till graviditet är det bättre att inte använda en stående position eller en där kvinnan är på toppen. Dessa positioner är mindre benägna att lyckas eftersom spermierna kan fly genom slidan och så det finns färre spermier som tar sig upp i livmoderhalsen.

Det sägs att det är bäst att välja missionärsställning för bästa möjliga chans att bli gravid. eller på alla fyra, “doggy style” eftersom detta möjliggör djupare penetration och innebär att spermierna hamnar närmare livmoderhalsen.

Det finns många historier om gamla fruar som att sitta upp efter samlag med benen upp mot väggen så att spermierna går snabbare uppåt och dricker grapefruktjuice för att tunna livmoderhalsslem för att göra resan lättare för den resande spermien. Om du surfar på några av graviditetsforum på internet kommer du att se att vissa kvinnor svär att de blev gravida med de här metoderna!

Oroa dig inte om du inte kan använda de rekommenderade positionerna, välj bara en position som gör att du känner dig bekväm eftersom det hjälper dig att känna dig positiv och avslappnad.

När är den bästa tiden att gå framåt med naturlig insemination?

Den bästa tiden att gå vidare med naturlig insemination är att ha samlag dagen innan du har ägglossning eftersom det är när ägget och spermierna är som bäst och ett framgångsrikt resultat är mer troligt.

Ägget är bara klart för befruktning under en period mellan 12 och 24 timmar, även om spermier kan överleva mellan 3 och 5 dagar och om du håller reda på dina perioder har du större chans att veta när du har ägglossning.

Ägglossning är när ett ägg släpps ut i ett av dina äggledare. Det finns en mängd olika symtom som bör ge dig några ledtrådar, som svullnad och ömma bröst, magkramper, ökad sexlust, en ökning av kroppstemperaturen och en förändring i tjockleken på livmoderhalsslem.

Notera dagen och datumet du börjar din period och dagen det slutar, gör detta i ett par månader och du bör se ett mönster som kommer att berätta hur många dagar du har mellan en period och nästa. Vanligtvis är det 28 dagar, men det kan vara längre eller kortare.

När du känner till din månatliga cykel kan du sedan fastställa ägglossningen eftersom den normalt inträffar i mitten av din cykel, till exempel i en 28 dagars cykel, ägglossningen kommer att äga rum omkring dag 14. Om du har en 30 dagars cykel kommer det att vara runt dag 15.

Du kan också köpa ägglossningssatser som berättar när du har ägglossning och du kan få dessa från din apotek.

Finns det några risker med en spermadonator för naturlig insemination?

Om du har genomfört alla nödvändiga tester och du känner till spermiedonatorn är riskerna minimala.

Men du kan ha skuldkänslor gentemot din partner om du ser det som en otrohet. Därför är det mycket viktigt att du och din partner diskuterar saken noggrant innan du fortsätter och att ni båda accepterar att det bara är en metod för att bli gravid.

Om du inte har test tar du en stor risk. Spermiedonatorn kan ha en genetisk sjukdom eller en kronisk sjukdom som kan sätta din graviditet i fara, påverka ditt nyfödda barn eller ditt barns hälsa i framtiden.

Du bör också ta reda på så mycket du kan om spermiedonator innan inseminering äger rum, om inte bara för att du ska känna dig mer lugn. Se till att när du väljer platsen för att ha samlag, vet din partner eller en nära vän exakt var du är, berätta för någon när du kommer till platsen och lovar att kontakta dem när du lämnar.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close