Privat spermadonator eller privat spermiebank

Det flera sätt att få spermier från spermiedonatorer, tex köpa spermier från privata spermiebanker, få behandling via Landstingen eller en privat spermadonator.

Hitta privat spermadonator

Donationer via SpermBank.se sker mellan privatpersoner och är avgiftsfria.

Privat spermadonator
Omniman
Privat spermadonator

Gå till profil

Alla spermadonatorprofiler »

 
Om du undrar vilka kriterier du bör använda dig av när du väljer en spermiebank och hur du hittar den perfekta spermadonatorn, läs den här guiden.

Hur mycket kostar det att köpa spermier från en spermiebank?

Priset som du betalar för en flaska med spermier varierar från bank till bank. Detta kommer också att skilja sig beroende på dina preferenser. Priset varierar beroende på om du väljer en anonym eller en icke-anonym spermiedonatorer, samt om du väljer en grundläggande eller utökad profil. Kvaliteten på spermier är också betydande när det gäller kostnad. Inte överraskande är injektionsflaskor med högre rörlighet spermier dyrare än de med låg rörlighet.

Priset på spermier varierar också beroende på vilken typ av injektionsflaska som krävs för den metod för fertilitetsbehandling som valts. Till exempel, om du genomgår IUI behöver du tvättade spermier, medan om du genomgår ICI behöver du otvättad sperma. Andra kostnader att tänka på när du letar efter en privat spermadonator är registreringsavgifter, samt köp av ytterligare information som fotografier eller ljudinspelningar av donatorn. Dessutom glöm inte att ta med kostnaden för din fertilitetsbehandling (artificiell insemination eller IVF). Tänk på att antalet cykler du kommer att behöva för att framgångsrikt bli gravid kommer också att påverka priset, men detta är något som du tyvärr inte kan förutsäga.

Hur man väljer spermabank

Anses vara en av världens största bank, Cryos, som är baserad i Danmark, exporterar flaskor med spermier till mer än hundra länder runt om i världen. Priserna skiljer sig från profil till profil, och ju högre spermierörlighet, desto högre pris. En icke-anonym donator är också dyrare än en anonym donator. Dessutom är renad eller tvättad sperma, som krävs för att utföra IUI (intrauterin insemination), dyrare än rå sperma, som behövs för ICI (intracervikal insemination).

Som ett exempel kan en icke-anonym donator med en utökad profil kosta dig allt från $ 261 (för en ICI-otvättad injektionsflaska med låg rörlighet) till $ 609 (för hög rörlighet spermier). För en IUI-klar injektionsflaska med samma spermiedonator kommer du att spendera var som helst från $ 285 (för en låg rörlighet flaska) hela vägen upp till $ 896 (för hög rörlighet). För en anonym spermiedonator med en utökad profil är detta $ 216 (för en IUI-klar och låg rörlighet flaska) eller $ 611 (för hög rörlighet).

På Sperm Bank of California kostar registreringsavgiften $ 100 för en standardregistrering eller $ 200 för en expressregistrering samma dag. När det gäller priset på en injektionsflaska, förvänta dig att betala cirka $ 700-775 för otvättad sperma från en icke-anonym donator, i motsats till $ 780-855 för en tvättad injektionsflaska. Banken erbjuder 5% rabatt om du köper sex eller flera flaskor samtidigt.

För både spermier med öppen identitet och anonym sperma debiterar Seattle Sperm Bank $ 690 för en IUI-klar (tvättad) injektionsflaska eller ICI-otvättad injektionsflaska.
Om du väljer en anonym spermiedonator med Fairfax Cryobank, betalar du 775 $ för en ICI-otvättad spermieflaska och 865 $ för en IUI-tvättad spermieflaska. Det här är $ 560 för en IVF-otvättad injektionsflaska. För en icke-anonym donator kostar det 895 $ för en ICI-injektionsflaska, 995 $ för en IUI-injektionsflaska och 730 $ för IVF.
På Xytex beror priserna också på typen av profil, oavsett om spermiedonatorn är en utvald donator, xyLimited, exklusiv eller xyGene. En injektionsflaska med en donator med identitetsupplysning (icke-anonym) kostar dig från $ 640 till $ 1035 för tvättad sperma, från $ 535 till $ 900 för otvättad sperma och från $ 375 till $ 550 för ICSI (IVF). Om du letar efter en anonym donator varierar priserna från $ 515 till $ 900 för tvättad sperma, från $ 405 till $ 775 för otvättad sperma och från $ 260 till $ 345 för ICSI.
På Manhattan CryoBank kostar en anonym otvättad injektionsflaska 440 $ och en tvättad 520 $. För spermiedonatorer av ID-uppgifter kostar en otvättad ampull $ 560. Tvättad sperma är $ 640.
På California Cryobank kostar en anonym donatorflaska 795 $ för ICI och IUI och 325 $ för IVF (säljs endast parvis). Om du väljer en öppen donator är en injektionsflaska för ICI eller IUI $ 945 och för IVF $ 325.

Hur rekryteras spermiedonatorer?

Det finns många spermiebanker i USA och att välja en kan verka komplicerad. Ett sätt att hjälpa dig att bestämma är att ta en titt på hur de rekryterar sina spermiedonatorer. Det är viktigt att notera att spermiedonatorernas behörighet, liksom rekryteringsprocessen, varierar från bank till bank. Men vissa krav är gemensamma för alla.

Dessa obligatoriska krav för rekrytering privat spermadonator inkluderar:
• Att vara 18-44 år gammal. Vissa banker väljer endast spermiedonatorer i åldern 19-39, andra mellan 20-39;
• Tillhandahålla en familjemedicinsk historia;
• Att kunna producera minst 4 till 8 prover per månad (vissa banker accepterar endast spermiedonatorer som bor i närheten);
• Donera i minst 6-12 månader;
• Vara hälsosam;
• Att vara minst 5’7 “eller 5’9” lång (beroende på berörd bank)
• Lagligt tillåtet att arbeta i USA
• Att bedriva (eller redan ha fullgjort) en högskoleexamen
Eftersom kraven varierar från bank till bank rekommenderar vi att du kontrollerar deras webbplatser direkt.

Även om många män ansöker om att bli privat spermadonator kommer bara en handfull att rekryteras. Om en man vill donera måste de först ansöka genom att fylla i ett frågeformulär, antingen online, via ett telefonsamtal eller i ett möte ansikte mot ansikte. Detta hjälper banken att avgöra om de är berättigade eller inte. Om kandidaten accepteras kommer de att ombes att besöka kliniken för att genomgå en serie utvärderingar. Kvaliteten på deras spermier, liksom dess rörlighet och förmåga att överleva frysprocessen, testas. Kandidaten screenas sedan för smittsamma och genetiska sjukdomar.

Om alla tester är framgångsrika undertecknar kandidaten ett kontrakt som åtar sig att donera under en viss tidsperiod (vanligtvis i minst 6-12 månader). De kommer också att avgöra om de vill vara en anonym eller icke-anonym spermiedonator. Det är viktigt att veta att vuxna som uppfattas via en donation kan ha tillgång till en icke-anonym (eller öppen) donators identifierande information när de fyllt 18 år.

Betalas spermadonatorer?

Ja, spermadonatorer som rekryterats av spermiebanker betalas eller kompenseras för deras donation och för att täcka vissa utgifter såsom transport och medicinsk testning. Storleken på ersättningen som de kommer att få varierar beroende på spermiebanken.

På Cryos USA beräknas kompensationsbeloppet baserat på spermiernas kvalitet och volym. Icke-anonyma spermadonatorer med utökad profil betalas extra.
På NWCryobank kan en donator som donerar 2-3 gånger i veckan tjäna upp till $ 1 000 per månad. På Phoenix Sperm Bank får donatorer 70 dollar för varje godkänd donation. Sperm Bank of California betalar sina donatorer 125 dollar per ampull. De flesta av deras donatorer tjänar $ 400 till $ 600 per månad. De kan tjäna ytterligare $ 100 genom att ge en barndomsbild. Hos Xytex kan donatorer tjäna så mycket som 1 800 dollar per månad.

Hur man väljer en spermiebank

Det första du ska ta när du söker efter en privat spermadonator är att titta på varje spermibankers individuella webbplats. För att hjälpa dig att göra ditt val är det bäst att läsa recensionerna skrivna av mottagarna samt ackrediteringarna. Det är ett mycket viktigt beslut, så du måste se till att du väljer en pålitlig bank. Innan du registrerar dig kan du också kontrollera antalet tillgängliga donatorer och jämföra priser mellan banker.
Dessutom känner vissa människor sig trygga medvetna om att de kommer att få tillgång till vägledning eller rådgivning. Detta kanske inte nödvändigtvis är fallet för dig. Det är dock alltid lugnande att veta att det finns någon redo att svara på dina frågor och ge dig råd när du behöver det. Se till att den spermabank du väljer erbjuder rådgivning och samtalservice.

Välja en privat spermadonator steg för steg

För att köpa sperma från en spermiebank kan du behöva registrera dig eller skapa ett onlinekonto först. På vissa spermiebankers webbplatser kan du bläddra i deras online-katalog utan att registrera dig, vilket gör att du kan bedöma om du vill göra eller inte.

När det gäller att välja en privat spermadonator har varje mottagare sin egen uppsättning kriterier. Vissa letar efter en privat spermiedonator som delar samma hår- och ögonfärg som dem. För andra är nivån på deras potentiella spermiedonators utbildning en prioritet. Den typ av information som vanligtvis tillhandahålls inkluderar donatortypen (anonym eller icke-anonym), etnicitet, hårfärg, ögonfärg, hudton, blodtyp, religion, utbildning, yrke, intressen och till och med deras astrologiska tecken eller favorithusdjur!

Du har valet mellan anonyma och icke-anonyma spermiedonatorer. I motsats till spermiedonatorer av ID-uppgifter har anonyma spermiedonatorer bett att inte avslöja sin identitetsinformation för mottagare eller vuxna barn. Om du väljer ett öppet spermiedonatorer- eller ID-meddelande måste du slutföra och underteckna ett avtal.

En annan viktig sak att tänka på innan du börjar din sökning är vilken typ av fertilitetsbehandling du kommer att genomgå för att bli gravid. Det är bäst att söka råd från din specialist. Vilken typ av spermier du behöver köpa beror på om du har IUI, IVF eller ICI. Ej tvättade prover används för ICI, hemmainseminationer och IVF, medan tvättade prover används för intrauterin insemination.

För att hjälpa dig att välja din spermiedonator kan du begränsa din sökning och begära mer information från dem. Detta kan inkludera antalet lyckade graviditeter som de har underlättat, en ljudintervju med dem eller till och med några barndomsbilder. Du kanske inte hittar någon som motsvarar dina kriterier direkt, så det är viktigt att du fortsätter att söka och att kolla igenom katalogen regelbundet.

Hur kan jag använda donatorsperma?

När du väl har valt din spermiedonator är det dags att gå vidare till kassan. Observera att en injektionsflaska betyder ett försök till IVF eller artificiell insemination. Även om ingen kan veta exakt hur många flaskor som behövs innan graviditeten inträffar, ju fler cykler du genomgår desto större är chansen att bli gravid. Därför överväger många mottagare att köpa flera flaskor för att maximera oddsen för att bli gravid.

Du kan beställa dina injektionsflaskor online eller via telefon och få provet levererat till en plats du väljer eller lagras i banken för att hämtas vid ett senare tillfälle. Om du har beslutat att utföra inseminering själv i ditt eget hem kan du få proverna levererade direkt till din adress. Om du genomgår IUI eller IVF med donatorsperma är det bäst att få provet levererat till kliniken. Dessutom kan du beräkna och planera att få injektionsflaskan några dagar före inseminationen.

Fraktavgifterna varierar beroende på var du bor, hur proverna konditioneras under transporten (kvävebehållare eller torris) och om du vill att leveransen ska vara express, standard eller över natten. Det är viktigt att veta att en kvävetank håller spermierna frusna i sju dagar. Men med en torrisbehållare reduceras detta till cirka 3 dagar.

Fraktavgifterna varierar också från bank till bank. Till exempel, på Fairfax Cryobank, kommer det att kosta dig $ 205 för en 2-dagars leverans och $ 230-250 för övernattning inom USA. Om du beställer spermier utomlands, förvänta dig att betala extra avgifter för tull och skatt.

Kan jag hitta en privat spermadonator online och hur mycket kostar det?

Att köpa spermier från en spermiebank kan vara ganska dyrt. Därför väljer många lesbiska par, ensamstående kvinnor eller par med fertilitetsproblem istället att leta efter en känd donator på internet.

Att välja en privat spermiedonator ger dem också möjlighet att nå en överenskommelse om befruktningen och nivån på kontakten spermiedonatorn kommer att ha med det framtida barnet. Dessutom kan de med detta alternativ kontakta spermiedonatorn direkt och lära känna dem bättre innan de fattar sitt beslut.

Modamily.com

• Hur det fungerar: Denna onlineplattform förbinder blivande föräldrar med spermadonatorer. När du har registrerat dig och skapat din profil gratis kan du börja titta på spermadonatorernas profiler och filtrera dina resultat efter plats, ålder, religion, kontaktalternativ, blodtyp, hår- eller ögonfärg, yrke, etnicitet, bland många andra kriterier. Du måste betala ett abonnemang för att kontakta spermiedonatorer.
• Prenumerationsavgift: Registrering är gratis. För att registrera dig som premiummedlem och skicka, ta emot meddelanden och få tillgång till fullständiga profiler: $ 34,99 / månad i en månad, $ 29,99 / månad i 3 månader och $ 24,99 / månad i 6 månader.
• Donatorersättning: De flesta donerar gratis, annars förhandlar donatorerna om sitt pris direkt med mottagarna.

Pollentree.com

• Hur det fungerar: webbplatsen är en plattform som förbinder framtida föräldrar och spermadonatorer. När du skapar en profil (gratis) föreslås medlemmar som passar din sökning. När du har loggat in kan du söka efter spermadonatorer efter plats. Fertilitetsdagbokssektionen hjälper dig att spåra din medicinska tid eller beräkna ditt ägglossningsdatum.
• Prenumerationsavgift: Anslutningen är gratis. För att ta emot och skicka meddelanden varierar prenumerationerna från $ 30 för en månad, $ 60 för tre månader eller $ 90 för 6 månader.
• Medlemmar: över 5000 spermadonatorer runt om i världen.
• Donatorersättning: Varje känd spermadonator väljer sina priser. Vissa tar inte ut något, medan andra ber om en liten ersättning.

Prideangel.com

• Hur det fungerar: Precis som med de andra webbplatserna, låter den här UK-baserade plattformen dig se spermadonatorprofiler och kontakta dem direkt. Du kan söka i profiler utan att registrera dig och filtrera dina resultat efter plats. Du måste registrera dig om du vill se medlemmarnas fullständiga profiler, utföra ”avancerade sökningar” och filtrera din sökning efter ras, ögon- eller hårfärg etc.
• Prenumerationsavgift: Registrera dig och skapa din profil gratis. För att kontakta donatorer måste du registrera dig som medlem och köpa meddelandekrediter. Ett meddelandekredit betyder 1 intern e-post till en annan medlem: 20 krediter kostar £ 30, 30 krediter kostar £ 38 och 50 krediter kostar £ 48. Bli premiummedlem för £ 190 per år för att ha månatliga meddelandekrediter, få 10% rabatt på butiksprodukter, bland andra fördelar. Priserna visas i GBP på webbplatsen, men du kan välja valuta när du köper.
• Medlemmar: över 9700 spermadonatorer över hela världen.
• Donatorersättning: Ersättningen varierar från donator till donator.

Co-Parentmatch.com

• Hur det fungerar: Plattformen erbjuder en miljö där mottagare och spermadonatorer kan se profiler och kontakta varandra. Om du vill bläddra bland profiler kan du begränsa resultaten efter plats, oavsett om de har foton, eller söka efter nyckelord eller användarnamn.
• Prenumerationsavgift: Registrera dig och skapa en profil gratis. För att läsa och skicka meddelanden och använda livechatten måste du prenumerera som premiummedlem. Det här är 14,99 dollar per vecka, 21,99 dollar per månad, 56,99 dollar för 3 månader och 86,99 dollar för 6 månader.
• Medlemmar: cirka 10 000 spermadonatorer.
• Donatorsättning: Ersättningen skiljer sig från donator till donator.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close