Rött kött och griskött kan öka fertiliteten

När man söker en baby erbjuder läkare och forskare en mängd riktlinjer för att ge par bästa möjliga chans att bli gravid. Kvinnor som hoppas fungera som surrogatmödrar kommer särskilt att vara öppna för nya idéer för att öka deras fertilitet.

Alltför ofta läser vi i många artiklar om hur det kan hjälpa vår hälsa att äta en viss mat eller begå en viss träning – sedan ett par dagar senare ser vi en motstridig rapport som säger exakt motsatsen! Vilket att tro? Vilket fyller bara plats i din favoritmagasin? Bara en gammal fruens berättelse? Den grundläggande lektionen här är att se till att riktlinjerna kommer från en respekterad instans och att du kan se bevis på robusta vetenskapliga tester som visar tydliga produktiva resultat.

En rapport som släpptes i januari av Meat Advisory Panel har främjat tidigare resultat som stöder teorin att vad vi äter kan ha en enorm och verklig effekt på fertiliteten. Under en längre tid har det fastställts att en välbalanserad och näringsrik diet är viktig inte bara för befruktningen utan också för att en kvinna ska kunna ge näring åt ett barn som utvecklas. Att hålla ett öga på din vikt är också viktigt eftersom det har visat sig att om du är extremt över eller under ditt BMI kan perioder störas och så i slutändan minska risken för befruktning. Studier har visat att kvinnor med ett BMI på mer än 29 kommer att finna det 19 gånger svårare att bli gravid.

Meat Advisory Panel (en grupp experter som ger information om kött) har gett resultat av vetenskapliga studier som de säger tydligt visar näringsämnen som finns i rött kött verkligen har en roll för att öka fertiliteten.

Rapporten förklarade att rött kött är rikt på två mycket viktiga näringsämnen för fertilitet: selen och vitamin B6. Det har varit känt under en längre tid att selenbrist kan orsaka alla möjliga problem relaterade till fertilitet och graviditet, såsom graviditetsförlust, preeklampsi, intrauterin tillväxtbegränsning, intrahepatisk kolestas av graviditet, förlossningsarbete och graviditetsdiabetes. Det är nu helt klart att det är viktigt för kvinnlig fertilitet.

Fläsk är också en bra källa till selen och vitamin B6. Det har visat sig i tidigare studier att detta vitamin är så användbart eftersom det hjälper till att reglera kvinnors hormonella aktivitet.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close