Spermbankprocessen: Hur fungerar det?

Varje år startar tusentals amerikanska singlar och par sin familj tack vare spermadonation. Även om vissa föredrar att välja en privat spermiedonator för att skaffa barn, väljer många att köpa spermier från spermiebanker. Vissa gör det för att de tycker att det är ett säkrare alternativ, andra helt enkelt för att de känner sig mer bekväma med den anonymitet som en spermiebank ger.
Om du planerar att välja en spermadonator från en spermiebank, här är vad du bör veta om spermiebankens process.

Hur rekryteras spermadonatorer?

Det finns många spermiebanker i USA och var och en av dem har sina egna krav och standarder angående sina spermiedonatorer. Dessutom varierar priset och insatserna för rekryteringsprocessen ofta, från den ena till den andra. Det finns dock vissa saker som är gemensamma för alla dessa banker.

Om en man beslutar att donera, oavsett om han gör det för att tjäna lite extra pengar eller helt enkelt för att han vill hjälpa ett par att få ett barn, måste han först ansöka. Det är viktigt att veta att inte alla män som vill bli spermiedonator har rätt att donera. Endast ett fåtal potentiella kandidater accepteras så småningom.

Det första steget för dem som vill bli spermiedonator är att fylla i ett frågeformulär, antingen online, under ett möte eller via ett telefonsamtal. Urvalskriterierna varierar från bank till bank.

Om frågeformuläret valideras är nästa steg för kandidaten att genomgå en serie medicinska tester. Kvaliteten på hans spermier och dess förmåga att överleva frysprocessen testas först. Den potentiella spermiedonatorn kan behöva sätta in flera prover. När provet godkänns måste kandidaten bestämma om de vill vara anonyma eller öppna spermiedonatorer. Öppna spermiedonatorer accepterar att barnen har rätt att få veta deras identitet när de fyller 18 år.

De flesta spermiebanker kräver att deras kandidater ska screenas för genetiska tillstånd, infektionssjukdomar och sexuellt överförbara sjukdomar. Deras medicinska historia är också verifierad. Vissa banker kontrollerar också kandidatens mentala hälsa och kriminella register. Ibland måste potentiella spermiedonatorer genomföra personlighetstester.

Antalet exemplar som en donator måste producera beror på spermabanken. Donatorn kan bli ombedd att underteckna ett kontrakt för att komma överens om att producera en viss mängd prover, till exempel 1 eller 2 per vecka i minst sex månader. I de flesta fall donerar spermadonatorer i minst ett eller två år. Proverna lagras sedan för att användas senare av kvinnor eller par.

Vilka är kraven för spermadonatorer?

Om du vill donera din sperma eller om du letar efter en spermadonator är det viktigt att veta att de flesta spermiebanker noggrant väljer sina donatorer. De har alla en lång lista med krav.
I de flesta fall letar spermiebanker efter kandidater som:
• är mellan 18 och 44 år. Vissa banker väljer endast donatorer mellan 19 och 39 år.
• antogs inte;
• inte har en familjehistoria av genetiska tillstånd;
• kan producera minst 4 till 8 prover per månad;
• kan donera i minst sex månader;
• är friska.

Vissa banker har ännu strängare kriterier och accepterar endast spermiedonatorer som har varit på de mest prestigefyllda universiteten, har en hög grad eller ett respekterat yrke.

Hur du väljer din spermadonator

Om du vill bli gravid med en spermadonator, oavsett om du är i ett par av samma kön, är en ensam kvinna, eller för att ditt pars manliga partner har fertilitetsproblem som azoospermi (frånvaro av spermier i sperma ) eller ett tillstånd som HIV, kan du överväga att köpa spermier från en spermiebank. Att välja en spermadonator kan vara en lång och dyr process.
Även om de flesta spermiebanker testar sina spermiedonatorer för genetiska tillstånd, är detta inte en skyldighet. När du väljer en spermiebank är det därför viktigt att du tar en lång titt på deras standarder och kriterier för att välja en donator.

Det är bäst att undersöka online innan du gör en spermiebank för att verifiera om de är tillförlitliga och pålitliga. Kontrollera kundernas vittnesmål, liksom bankens webbplats, och se till att läsa deras rekryteringsprocess noggrant.

När detta är gjort kan du börja leta efter spermiedonator. Dessa dagar har många spermiebanker en online-katalog där du kan se spermiedonatorernas profiler. Ibland kan du betala lite extra för att få mer information, till exempel fotografier, intervjuer eller uppsatser.

Människor som letar efter en spermadonator har sina egna kriterier. Det är ett mycket personligt beslut. Vissa kommer att leta efter en lång man med brunt hår och blå ögon. Andra kommer att lägga större vikt vid den potentiella spermiedonatorns utbildningsnivå eller deras intressen. Det finns många kriterier att ta hänsyn till, inklusive längd, vikt, ögonfärg, etnicitet, yrke, hobbyer, grader, utbildning, personlighet, hälsohistoria, oavsett om de är en anonym eller öppen donator, etc. Det är upp till dig. Ett bra tips är dock att välja vilken typ av person du kan gifta dig med.

Hur kan jag få spermier?

När du har valt din spermiedonator är det dags att köpa provet och få det levererat. Beroende på spermiebanken kan du antingen beställa online eller per telefon.
Prover levereras vanligtvis inom 48 – 72 timmar. Prover transporteras i flytande kväve för att bibehålla den erforderliga temperaturen under transportens varaktighet. Prover kan antingen skickas direkt till ditt hem eller till fertilitetskliniken. Om du beställer spermier utomlands, förvänta dig att betala extra avgifter för tull och skatt.

Hur kan jag bli gravid med donatorsperma?

När du har fått provet beror det på din fertilitet, din ålder och dina preferenser. Du kan antingen låta donatorinseminering utföras hemma eller på en fertilitetsklinik eller genomgå in vitro-befruktning med donatorsperma och / eller donatorägg. Om du funderar på ett av dessa alternativ för att bli gravid, fråga din läkare, gynekolog eller fertilitetsläkare om deras råd.

Vilka är alternativen till spermiebanker?

Att köpa spermier från en spermiebank kan vara dyrt, särskilt när du också måste betala för fertilitetsbehandlingar. För att sänka kostnaderna är en potentiell lösning att välja en privat spermiedonator. Vissa människor har turen att hitta någon inom sin sociala krets (till exempel en vän) som är villig att donera spermier för att hjälpa dem att starta sin familj. Men om du inte känner någon som är villig att göra detta åt dig, kan du också söka efter spermadonatorer online, via sociala medier eller en specialiserad webbplats som förbinder spermadonatorer med blivande föräldrar, såsom CoParents.com.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close