Spermietest för att kontrollera spermiekvaliteten

Det krävs bara en sperma för att befrukta ett ägg, men för att göra det måste spermierna komma till äggledaren från slidan. Det är ingen lätt uppgift och många av dem klarar det inte. Lyckligtvis har män miljontals spermier för att ge en kvinna större chans att bli gravid.

De flesta män har 20 miljoner spermier per milliliter sperma, men för att hålla spermierna friska finns det ett antal saker du bör och inte bör göra. Till exempel:

  • Ät en hälsosam kost
  • Försök att hålla din vikt nere
  • Se till att pungen håller sig sval – Bär inte täta underkläder, boxershorts är bra och ta inte riktigt heta bad eller duschar. En het pung saktar ner produktionen av spermier.
  • Rök inte – det påverkar din spermiers kvalitet och saktar ner dess rörelse.
  • Drick inte för mycket – Stora mängder alkohol kan leda till minskad spermiproduktion.

Om du har prövat en bebis under en tid och du är orolig för kvaliteten på din sperma, kan du få en fullständig spermaanalys hos dina läkare eller så kan du köpa ett spermCheck-kit från ditt lokala apotek, online eller i din stormarknad.

Om du inte känner behov av att gå till en läkare ännu, men du vill veta om ditt spermier, säger SpermCheck att det är över 98% korrekt jämfört med ett mikroskopiskt laboratorietest.

Du använder satsen genom att vänta i minst 48 timmar sedan din senaste utlösning och sedan använda koppen som medföljer satsen, ejakulera in i den. Låt sperma stå i ungefär 20 minuter, rör om din sperma med pinnen enligt anvisningarna. Ta bort sperman med kolven och placera den i den medföljande flaskan med speciell lösning.

Sätt locket på flaskan och rör försiktigt för att blanda lösningen. Skaka inte flaskan utan vänd den upp och ner ett antal gånger. När du har gjort detta, låt flaskan stå i två minuter och förbered dig sedan på att sätta din sperma i testanordningen. Du gör detta genom att öppna flaskan och pressa sex droppar sperma på enheten där det anges. Sätt bara sex droppar, inte mer eller mindre. Du låter sedan testet stå i cirka 7 minuter och sedan ska det vara klart och du kan läsa resultaten.

Testet ger dig ett positivt eller ett negativt resultat. Ett positivt resultat innebär att ditt spermier räknas som normalt eftersom du har mer än 20 miljoner spermier per millimeter.

Ett negativt resultat innebär att ditt spermieantal är mindre än 20 miljoner och därför är ditt spermierantal lågt. Om du får ett negativt test kan det vara klokt att se en läkare så att han kan göra fler tester för dig.

Om du har en fullständig kontroll hos läkarna kommer de att testa för:

Spermamotilitet

Detta betyder den hastighet med vilken din sperma rör sig. För att nå ett ägg måste spermierna kunna röra sig framåt i en rak linje. Om spermierörligheten är dålig betyder det att spermierörelsen är långsam eller att spermierna rör sig runt i cirklar. Vissa spermier rör sig knappast alls. Ett antal på cirka 32% av spermierna som inte är simmare eller rör sig långsamt innebär vanligtvis att din rörlighet är låg.

Spermiekoncentration

Det här är mängden spermier i din sperma. Det mäter hur många milliliter sperma som finns i spermierna efter en utlösning. Om mängden utlöst spermie ligger i området 22 miljoner, bör spermierna vara cirka 15 miljoner till 150 milliliter, vilket ses som normalt. Mängden som ejakuleras och mängden sperma som finns i dina spermier tas i beaktande.

Morfologi

Morfologi tittar på utseendet på spermier och dess storlek och form. Det ser ut att se om det finns några huvud- eller svansfel. Missformad sperma betyder inte att den inte kan befrukta ett ägg, det betyder bara att det kan ha svårare att nå äggledaren.

Tjocklek och mängd sperma

Om sperma är för tjock kan det påverka spermiernas koncentration. Mängden spermier i en utlösning bör vara cirka 2 till 6 ml sperma.

Det finns många anledningar till att ditt spermierantal kan vara lågt och din läkare kan ge dig all den hjälp och råd du behöver. Om du gör ett test och du tycker att ditt spermier är normalt, låt din partner ta reda på när hon har ägglossning och försök att ha sex vid den tiden.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close