Tickar din biologiska klocka?

Fler och fler kvinnor lämnar beslutet att bli gravid tills de är långt in i trettiotalet. Det kan bero på att de inte har träffat rätt partner, eller att de koncentrerar sig på att bygga sin karriär.

Oavsett orsaken, någon gång kommer de flesta kvinnor att känna att deras biologiska klocka tickar…

Vad är den biologiska klockan?

I grund och botten är det känslan du får när du blir äldre och kanske inte har haft några barn, eller om du vill ha fler barn. Det är som kroppens sätt att varna dig för att du har slut på tid och vara snabb om du vill bli förälder.

Hur vet jag att den tickar?

  • Du kommer att känna dig bra. Kanske har du aldrig brytt dig om barnen som dina vänner eller familj har, men plötsligt märker du det. Du kommer att vara väldigt intresserad av spädbarn och du kommer att kika in i barnvagnar och barnvagnar och ler.
  • Du vill ge alla barnen du ser en gosa, även om de gråter. Du kommer inte att ha något emot att vänner tar med sig deras barn när du träffar dem till lunch och du kanske hittar dig själv att barnpassa.
  • Du kommer plötsligt att hitta dig själv längtande i babybutiker och tygla över babykläder, skor och plantskolor.
  • Att ha en bebis runt platsen kommer inte att fylla dig med rädsla och du börjar föreställa dig att vara mamma och de saker du kommer att göra med ditt barn.
  • Du tänker på allvar för första gången på att sluta röka och dricka mindre. Du börjar till och med se fram emot en mysig natt i.

När är bästa tiden att få barn?

Läkare säger att den bästa tiden för att bli gravid är i tjugoårsåldern och det beror på att du producerar mycket ägg och de kommer oftast att vara i utmärkt skick. När åren går saktar din äggproduktion ner och kvaliteten påverkas.

Mellan 20 och 35 år har du fortfarande en god chans att bli gravid ganska snabbt utan problem. Men efter 35 års ålder kan det bli svårare att bli gravid och när du når 40-talet har du bara cirka 5% chans att bli gravid naturligt.

Om du har lämnat det tills du är över 30 år, förtvivla inte, många kvinnor har fortfarande barn, det kan bara ta lite längre tid. Studier har visat att kvinnor upp till 39 år som inte blev gravida under sitt första försökår, blev gravida under det andra året.

Kan jag kontrollera min fertilitet?

Om du är över 40 år kan du ta ett blodprov som kontrollerar dina nivåer av FSH (follikelstimulerande hormon) och östrogen. En hög nivå av FSH kan vara en indikator på att du är nära eller i klimakteriet. En normal avläsning för en kvinna som fortfarande har perioder är mellan 4,7 och 21,5 mlU / ml, så om du läser mellan dessa siffror är du fortfarande fertil. Om du har oregelbundna menstruationer, eller om du inte är gravid efter att ha försökt i minst ett år, är det bäst att besöka din vårdgivare och de kan göra andra tester för att ta reda på om det finns några andra problem. De kommer också att kolla in din partner, om det finns problem med hans spermier.

Vad händer om jag inte har hittat en partner?

Om du verkligen vill bli mamma och du kan fostra ett barn själv kan du gå till en fertilitetsklinik och använda en spermadonator, eller så kan du leta online efter en man som tillhandahåller spermadonation. Du kan också leta online efter möjligheter till samföräldraskap, vilket innebär att ditt barn har fördelen med två föräldrar och att du får dela utgifterna.

Trackback från communities:

[php_everywhere] [php_everywhere]

Shopping cart

close